Ana Sayfa > Ramazan Yemekleri > Salamlı Sahur Ekmeği

(Salamlı Sahur Ekmeği nasıl yapılır)

Salamlı Sahur Ekmeği için kullanılan malzemeler :
4 su bardağı Un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı yoğurt suyu
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
su

üzeri için:
salam
kaşar peyniri
mısır
fesleğen
yumurta sarısı

Tarifi :
Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz. Yaş maya ve yoğurt suyunu ortasına koyup mayayı çözüyoruz. Yavaş yavaş karıştırıyoruz.

Sıvıyağ, tuz ve biraz su katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra bezelere ayırıyoruz.

Bezeleri yuvarlıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine biraz bastırıyoruz. Yumurta sarısını üzerine sürüp biraz daha dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Salamı doğruyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz.

Mısırla birlikte karıştırıyoruz. Pişen ekmeklerin üstlerini kesiyoruz. Ortasına bir tane fesleğen yaprağı ve hazırladığımız karışımdan koyuyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Temmuz 2012

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.