Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > İstiridye Mantar Sote

(İstiridye Mantar Sote nasıl yapılır)

İstiridye Mantar Sote için kullanılan malzemeler :
3 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr istiridye mantarı_büyükleri parçalanmış_
1 yemek kaşığı tereyağı
deniz tuzu
karabiber_taze çekilmiş_
½ yemek kaşığı incecik kıyılmış sarımsak
½ yemek kaşığı kekik _tarifte tazesi idi ben kuru kullandım_
2 yemek kaşığı limon suyu_taze sıkılmış_
¼ su bardağı elma sirkesi_tarifte beyaz şarap vardı_
2-3 sap incecik kıyılmış maydanoz_birazı üstüne süs olsun, diye ayrılır_

Tarifi :
Mantarlar yıkanıp parçalanır ve yıkanan mantarların suyunu alması için kumaş mutfak havlusunun üzerine serilir ve kurutulur.

Büyükçe bir tava ısıtılır ve üzerine zeytinyağı ilave edilir ve yanmasına fırsat vermeden kısık ateşte ısıtılır. Orta ateşe geçilip, mantarlar tavaya bırakılır ve her mantarın tavada yer bulması sağlanır _Bunu yapmak şart çünkü mantarların su bırakmasını önlememiz gerekiyor_ Tavaya bırakılan mantarların karamalize olana kadar çevirmememiz gerekiyor, bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafın da karamalize olmasını sağlayın. Mantarları sık sık çevirmememiz gerekiyor yoksa suyunu bırakır ve kuru bir mantar sotemiz olur. Burada yapılmak istenen dışı kızarmış içi sulu bir sote. Bu aşamada yağ gerekirse 1-2 kaşık daha ilave edebilirsiniz_ben ettim_. Eğer mantar sotelenirken sulu kalmışsa bir kâğıt havlunun üzerine alınıp, suyu çektirilebilir.

Karamalize olan mantarların üzerine tereyağı ilave edilir ve ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edilir. Pişirme mantarımız iyice kahverengi renk alana kadar sürmeli, bu sırada tuz ve karabiber ve sarımsaklar ilave edilir. Sarımsaklar kahverengi renk alana kadar sotelenir

Bu aşamada kekik ve limon suyu ilave edilip, limon suyu buharlaşana kadar pişirilir. Sirke de ilave edilir ve kısık ateşte sirke buharlaşana kadar pişirilir. Maydanoz serpilir, karıştırılır.

Sıcak bir kâseye alınıp, hemen servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 10 Ağustos 2012

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.