Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Fırında Hindi Kızartma

(Fırında Hindi Kızartma nasıl yapılır)

Fırında Hindi Kızartma için kullanılan malzemeler :
1 adet hindi
2 adet soğan
2 adet havuç
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yamek kaşığı salça
tuz


Tarifi :
Hindi iyice temizlenir. Sebzelerle birlikte tencereye konup haşlanır. Biraz soğuduktan sonra fırın tepsisine konulup üzerine salça ile yağ kariştirilip sürülür. Tepsinin dibine 2 bardak hindi suyundan koyup fırında çevrilerek kızartılır. Kızaran hindi servis tabağına alınır üzerine tepsideki suyu dökülerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 12 Ağustos 2012

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.