Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pofidik Poğaça

(Pofidik Poğaça nasıl yapılır)

Pofidik Poğaça için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya (42 gram)
2 yemek kaşığı mayonez (Hamuruna)
2 yemek kaşığı şeker
4 çay kaşığı tuz
2 yumurta (sarıları üzerine)
aldığı kadar un (ek olarak tam buğday unu da olabilir)
haşhaş
peynir

Tarifi :
Sütü ılıtın, içine mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın. 10 dakika bu şekilde bekletin. Un ve tuz hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Tuzu ekleyin, azar azar unu ekleyip, (isteğe göre içine birbuçuk çay bardağı tam buğday unu da ekleyebilirsiniz.) cıvık olacak şekilde poğaça hamurunu elde edin. 15-20 dakika sıcak bir yerde bekletip mayalandırın.

Kabarınca hamurdan kopardığınız küçük parçaları hafifçe açıp, içine peynir koyup kapatın. Altına yağlı kağıt koyduğunuz tepsiye aralıklı olarak dizip, 15-20 dakika beklettikten sonra, üzerine yumurta sarısını sürüp, haşhaş serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Mart 2013

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.