Ana Sayfa > Glutensiz > Çiçek Açan Tahinli Kurabiye

(Çiçek Açan Tahinli Kurabiye nasıl yapılır)

Çiçek Açan Tahinli Kurabiye için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı fındık unu
5 bardak glutensiz un

Tarifi :
Tüm malzemeleri bir güzel harmanlıyorsunuz. Yumuşak – hani derler ya kulak memesi yumuşaklığında- hamur elde ediyorsunuz. Sonra bu hamurdan minik parçalar kopararak minik kek kâğıtlarına ya da silikon kaplara koyuyorsunuz.

Elinizde minik toplar yaparak da fırın tepsisine dizebilirsiniz. İşin görsel kısmı size kalmış. Ben çiçek şeklinde minik silikon kek kalıpları kullandığım için tarifimin adını “Çiçek Açan Tahinli Kurabiye” koydum.

Not: Fındık ununu bu tarife ben ekledim. Fındık unu kullanmazsanız glutensiz un miktarınızı hamurunuzun yumuşaklığına göre ayarlayabilirsiniz.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 22 Kasım 2014

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,036 saniyede oluşturuldu.