Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Üzümlü Çikolatalı Pasta

(Üzümlü Çikolatalı Pasta nasıl yapılır)

Üzümlü Çikolatalı Pasta için kullanılan malzemeler :
200 gr margarin
1 su bardağı şeker
4 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
100 gr çikolata rendesi
2 paket kabartma tozu
Yarım kg üzüm (taze)
Yarım paket sade jöle
Yarım çay bardağı soğuk su
2 yemek kaşığı krem şanti
1 paket vanilya

Tarifi :
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Un kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin. Rendelenmiş çikolataların bir kaşığını ayırıp kalanını kek hamuruna ilave edin ve karıştırın. Ortası delik, yağlanmış kek kalıbına boşaltın. Fırında 180 derecede 40 dakika pişirin.

Üzümün yarısını blenderden geçirin. Vanilyayı ilave edip kaynatın. Jöle ve yarım çay bardağı soğuk su ekleyerek karıştırın.

Keki servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sostan bolca dökün. Sosun bir kısmını tane üzümlerle karıştırarak kekin ortasına doldurun. Üzerine çikolata rendesi serpin ve krem şanti ile süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.