Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Ali Nazik Kebabı

(Ali Nazik Kebabı nasıl yapılır)

Ali Nazik Kebabı için kullanılan malzemeler :
200 gr yarım yağlı kıyma
250 gr süzme yoğurt
2 patlıcan
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 yeşil biber
6-7 dal maydanoz

Tarifi :
Patlıcanları fırında veya közde pişirin. Kabuğunu soyun ve bıçakla ince ince kıyın. Bunu yoğurtla karıştırıp, bir güvece yerleştirin ve ısıtın.

Diğer tarafta kıyma tuz ve karabiberi hazırlayacağınız köfteyi kebap şişine takarak közde pişirin. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızı biber eklenmiş tereyağında biraz kavurun.

Hazırladığınız bu eti, ısıtılmış güvecin üzerine yerleştirin. Maydanoz ve yeşil biberle süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.