Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Havuç Borani

(Havuç Borani nasıl yapılır)

Havuç Borani için kullanılan malzemeler :
3 orta boy havuç
1 çay fincanı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
2 kuru soğan
2 kase yoğurt
tuz
karabiber
nane


Tarifi :
Mercimek ve pirinci ayıklayıp ayrı kaplarda diri kalacak şekilde haşlayın. Soğanı ince doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekince salça, tuz ve karabiberi ilave edin.

Havuçları temizleyip kuşbaşı doğrayın. Hafifçe haşladıktan sonra tenceredeki karışıma ilave edin. Pirinci ve mercimekleri ekleyin. Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Üzerine nane serpin. Yoğurt ile birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.