Ana Sayfa > Tatlılar > Lokma

(Lokma nasıl yapılır)

Lokma için kullanılan malzemeler :
yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 su bardağı un
1 tutum tuz
kızartmak için sıvı yağ

Üzerine:
Pudra şekeri

Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Tarifi :
büyük bir su bardağına ılık su, kuru maya ve toz şekeri koyun. Maya kabarana kadar bekletin. Daha sonra geniş bir kaba alın. Unu ilave edip yoğurun. Eğer hamur katı olursa, biraz daha ılık su ekleyin. Üzerine bir bez örtüp, 30 dakika bekletin. Şerbeti için su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Şerbeti soğumaya bırakın. Hamurdan fındık iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp, soğuk şerbetin içine atın. Şerbeti iyice çekene kadar bekletin. Daha sonra servis tabağına alıp, üzerine pudra şekeri serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.