Ana Sayfa > Tatlılar > Damla Sakızlı Sütlaç

(Damla Sakızlı Sütlaç nasıl yapılır)

Damla Sakızlı Sütlaç için kullanılan malzemeler :
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı sıcak su
4 su bardağı süt
2 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı damla sakızı
süslemek için tarçın


Tarifi :
Pirinçleri bol su ile yıkayıp süzün. tencereye alın. 1 kahve fincanı sıcak su ekleyip haşlayın. Daha sonra sıcak sütü ilave edin. Pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Şekeri ilave edin. Bir taşım daha kaynatın. Kıvamını sağlamak için mısır nişastasını katın. İyice karıştırın. Damla sakızı havanda dövün. Sütlaca ilave edin. Bir iki kaşım daha kaynatın. Servis tabaklarına alın. Üzerine tarçın gezdirip soğunca servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.