Ana Sayfa > Tatlılar > Sütlü Kabak

(Sütlü Kabak nasıl yapılır)

Sütlü Kabak için kullanılan malzemeler :
4 orta boy yazlık kabak
2 yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
tuz

Tarifi :
Kabakları kazıyıp yıkayın. Ufak küpler halinde doğrayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ilave ederek ezilmeden haşlayın ve süzün. Tereyağını tencerede kızdırın. Yumurtaları kırıp sütü ekleyerek karıştırarak pişirin. Süzülmüş kabakları ekleyin. Toz şeker ve tuzu ilave ederek ağır ateşte 5 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.