Ana Sayfa > Tatlılar > Portakal Soslu Ayva Tatlısı

(Portakal Soslu Ayva Tatlısı nasıl yapılır)

Portakal Soslu Ayva Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 kg ayva
2.5 su bardağı şeker
3 karanfil, 1 limon
300 gr kaymak, 4 elma
1 su bardağı su

portakal sos için:
1.5 su bardağı portakal suyu
4 çorba kaşığı şeker
1 karanfil
1 çay kaşığı nişasta

Tarifi :
ayvaların kabuklarını soyup ikiye bölün ve içini temizleyin. Ayva çekirdeklerini bir kenara ayırın. Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
Ayvaları tepsiye dizip içlerine elma rendesi doldurun. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini tepsinin içine atın. Karanfil, şeker ve su ilave edip orta ateşte biraz kaynatın. Daha sonra fırına yerleştirip pişirin. Soğumaya bırakın.
Portakal sosunu hazırlamak için karanfil, portakal suyu ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra nişasta ilave edip ateşten alın ve çırpma teli ile karıştırın. Servis tabağına portakal sosunu gezdirin. Soğuttuğunuz ayva tatlısını sosun üzerine yerleştirip üzerine kaymak ilave ederek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.