Ana Sayfa > Tatlılar > Haşhaşlı Lokma

(Haşhaşlı Lokma nasıl yapılır)

Haşhaşlı Lokma için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
100 gr çikolata
1 çay bardağı haşhaş

Tarifi :
Unu eleyip, pudra şekeri ve sıvıyağı ekleyin. Yumurta sarısını ve kabarma tozunu da ekleyerek hamur yapın. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elle açık içine çikolata koyup yuvarlayın. Yumurta akına batırıp haşhaş bulayın. 170 derece, önceden ısıtılmış fırında pişirip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.