Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Dolama

(Dolama nasıl yapılır)

Dolama için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı ılık su
3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz

İçi için:
2 patates
1 su bardağı haşlanmış mercimek
50 gr beyaz peynir
tuz
karabiber

Tarifi :
Patatesleri iyice yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Peyniri ufalayın. Bir kapta patates, peynir, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan 6 tane beze hazırlayın.fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri oklava ile yufka şeklinde açın. Üzerine hazırladığınız iç malzemelerden yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Üzerine sıvıyağ sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar, 20-25 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.