Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Rende Ayva Reçeli

(Rende Ayva Reçeli nasıl yapılır)

Rende Ayva Reçeli için kullanılan malzemeler :
4 adet ayva
1.5 kg toz şeker
5 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu

Tarifi :
Ayvaların kabuklarını soyup kalın rendeden geçirin. Bir tencerede kaynamakta olan suya atıp 5 dakika kadar pişirin. Sonra toz şekeri ilave edip eritin.şurubu kaynamaya bırakın. Orta kuvvetteki ateş üzerinde şurup koyulaşınca, iki çorba kaşığı limon suyunu ilave edin.bir taşım daha kaynatın, tencerenin üzerinde köpük birikmişse, delikli kepçe ile temizleyin. Sonra reçel tenceresini ateşten alarak soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurun.

(Reçelin kırmızı olmasını istiyorsanız, ayvanın çekirdeklerini de tencereye atabilirsiniz.)

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.