Ana Sayfa > Soslar > Yoğurt Sosu

(Yoğurt Sosu nasıl yapılır)

Yoğurt Sosu için kullanılan malzemeler :
400 gr yoğurt
1 diş sarmısak (dövülmüş)
1/2 çay kaşığı tuz
Beyazbiber

Tarifi :
Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun. Torbayı en az 5-6 cm'lik yükseklik kalacak biçimde tercihen eviyenin üzerine asın. Böylece yoğurdun suyu eviyeye akacaktır.

Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp, sarmısak, tuz ve beyazbiberini ilave edin.

Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Gerekirse tuz ve biber ilave edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.