Ana Sayfa > Soslar > Domates Sosu

(Domates Sosu nasıl yapılır)

Domates Sosu için kullanılan malzemeler :
10 gr (2 çay kaşığı) margarin
50 gr (1 küçük) soğan (iri doğranmış)
50 gr (1 küçük) havuç (kazınıp, doğranmış)
25 gr (5 çorba kaşığı) kereviz yaprağı
1/2 defne yaprağı
1 dal kekik (1/2 çay kaşığı kuru kekik)
10 gr (4 çay kaşığı) un
500 gr konkase domates
400 ml (1 1/2 su bardağından biraz fazla) et suyu
1/2 diş sarmısak
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber

Tarifi :
Önce et suyunu bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp, et suyunu sıcak olarak saklayın.

Margarini küçük bir kapta eritin. Soğan, havuç, kereviz, defne yaprağı ve kekik dalını ilave edip, sebzeler hafifçe renk alıncaya kadar sote edin.

Unu kapatıp, rengi hafifçe değişip, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Domatesi ilave edin. Domatesler suyunu verip tekrar çekinceye kadar ağır ateşte pişirin.

Kaynar et suyunu azar azar ilave edip, bir taşım kaynayıncaya kadar karıştırın. Sarmısağı katın. Tuzunu ve biberini koyun. Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda sosun tuzunu ve biberini kontrol edin. Gerekiyorsa tuz ve biber ilave edin. Sos pişince, tel süzgeçten geçirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.