Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Taze Fasulye

(Zeytinyağlı Taze Fasulye nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Taze Fasulye için kullanılan malzemeler :
1 kg taze fasulye (ayıklanıp, ince dilimlendikten sonra yıkanmış ve süzdürülmüş)
200 gr (2 orta boy)
soğan (ince doğranmış)
200 gr konkase domates
1 çay kaşığı toz şeker
125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı
(2 su bardağı) su

Tarifi :
Fasulyeleri bir tencereye yerleştirip, üzerlerine soğanı ve domatesi koyun. Tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edin.

Malzemenin üzerine yağlı kağıt örtüp , tencerenin kapağını kapatın. Ağır ateşte , yaklaşık 20 dakika fasulyeler renk değiştirinceye kadar pişirin.

Kapağı ve yağlı kağıdı kaldırıp , suyunu ilave edin. Kapağı kapatıp yine ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Yemek pişince tencereyi ateşten alın. Kapağını açmadan soğumaya bırakın isteğe göre , zeytinyağlı fasulye ılınınca ya da tamamen soğuyunca , yemeği tabaklara aktarıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 05 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.