Ana Sayfa > Tatlılar > Un Helvası

(Un Helvası nasıl yapılır)

Un Helvası için kullanılan malzemeler :
1 küçük paket margarin (125 gr. )
2 su bardağı un
1. 5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı çam fıstığı

Tarifi :
Yağ eritilip, elenmiş un konur. Orta ateşte karıştırarak koyu pembe kavrulur. Fıstıklar konur. Bir iki kere daha çevrilir. Süt, su ve şeker ilave edilir. Karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak koyuluğa gelince kaşık kaşık alınarak tabağa yerleştirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.