Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Gül Reçeli

(Gül Reçeli nasıl yapılır)

Gül Reçeli için kullanılan malzemeler :
100 gram kokulu gül yaprağı
1.5 kilogram tozşeker
1 kahve fincanı limon suyu

Tarifi :
Gül yapraklarını toplu halde dağılmadan çıkartıp beyaz sivri uçlarını bir makasla kesin. Gül yapraklarını birkaç kez bol suyla yıkayıp süzgece alın. Süzülen yaprakları bir tencereye koyup limon suyu ile iyice ovarak yumuşatın. Daha sonra şekeri katın ve yaprakları şekerde ovduktan sonra üstü kapalı olarak serin bir yerde 2 gün bekletin.

Daha sonra 1,5 su bardağı su ekleyip kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın ve 40 dakika pişirin. Üzerinde biriken köpüğü alıp ateşten indirin ve soğumasını beklemeden kavanozlara doldurun.


Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.