Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Vişne Reçeli

(Vişne Reçeli nasıl yapılır)

Vişne Reçeli için kullanılan malzemeler :
1 kilogram vişne
1.5 kilogram tozşeker
1 adet limon

Tarifi :
Meyvaları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Üzerine toz şeker koyup bir gece bekletin.

Ertesi gün 1 su bardağı soğuk su ekleyip orta ateşte kaynatın. Kaynadıktan 4-5 dakika sonra reçeli ateşten alıp toz şekeri bünyesine iyice alması için 4-5 saat bekletin. Daha sonra tekrar kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Reçeli ateşten almadan 4-5 dakika önce limon suyunu ilave edin.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.