Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Yumurta Kroketi

(Yumurta Kroketi nasıl yapılır)

Yumurta Kroketi için kullanılan malzemeler :
5 adet haşlanmış yumurta
1 çiğ yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı tepeleme un
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
yarım demet dere otu
1 bardak süt
iki kaşık galeta unu
kızartma yağı
tuz
karabiber

Tarifi :
Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Unu ilave edin. Esmerleşmeden kavurun ve ılık sütü yavaş yavaş ilave edin. Orta ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirin. Sonra içine çok ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, rendelenmiş kaşar, 1 yumurtanın sarısı, ve ince kıyılmış haşlanmış yumurtaları katın. Bu karışım soğuduktan sonra küçük parçalar koparıp avucunuz da yuvarlayın önce bir yumurtanın çırpılmış beyazına sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.