Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Çılbır

(Çılbır nasıl yapılır)

Çılbır için kullanılan malzemeler :
4 yumurta
1 orta boy yoğurt
3 diş sarımsak
1 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızız biber
1 fincan sirke
tuz

Tarifi :
Bir tencereye su doldurup kaynatın. Sonra içine sirke koyun. Yumurtaları tek tek kırıp dağılmaması için yavaşça suya bırakın. 2-2.5 dakika sonra yumurtaları delikli kepçe ile kaynar sudan çıkarın ve kayık bir tabağa alın. Üzerine sarımsaklı ve tuz ekilmiş yoğurdu dökün. Yoğurdun üzerine de kırmızı biberli yağ yapıp gezdirin ve yumurtalar yoğurdun altında soğumadan servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,050 saniyede oluşturuldu.