Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Hamsili Pilav

(Hamsili Pilav nasıl yapılır)

Hamsili Pilav için kullanılan malzemeler :
½ kilo kılçığı ayıklanmış hamsi
2 bas soğan
1 paket margarin
4,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı
4 dolma fıstığı
2 yemek kasığı kuş uzumu
4 su bardağı su
tuz

Tarifi :
Dolma fıstığını yağda kavurun. Kuş uzumu ilave edin. Soğanları ince ince doğradıktan sonra yağda kavurun. 4 bardak suyu ilave edin. Su kaynadıktan sonra pirinci ilave edin. Pirinç piştikten sonra bir tepsiye bir kat hamsi dizin. Tepsiye dizdiğiniz hamsilerin üzerine pişirdiğiniz pilavı yayın. Pilavın üzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra fırında pişirin. Hamsiler kızardıktan sonra fırından alin. Servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.