Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Palamut Balığı Köftesi

(Palamut Balığı Köftesi nasıl yapılır)

Palamut Balığı Köftesi için kullanılan malzemeler :
2 adet palamut balığı
1 adet büyük soğan
2 dilim ekmek içi
3 adet yumurta
tuz, karabiber, kekik
maydanoz
kızartmak için sıvıyağ

Tarifi :
Balıklar temizlenip tuzlu suda 10-15 dakika haşlanır. Soğuyan balıkların kılçıkları çıkarılıp etleri ince ince kıyılır. Kıyılan balık etlerine ufalanmış ekmek ici, rendelenmiş soğan, karabiber, kekik, maydanoz ve yumurtalar ilave edilerek iyice yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp köfte sekli verilir. Unlanır, kızdırılmış yağda kızartılır. Kağıt peçete üzerine alınıp sıcak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.