Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Mantarlı Tavuk

(Mantarlı Tavuk nasıl yapılır)

Mantarlı Tavuk için kullanılan malzemeler :
2 tavuk göğsü
2 sivri biber
1 soğan
1 su bardağı doğranmış mantar
3 çorba kaşığı kaşar rendesi
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber
köri
kırmızıbiber

Tarifi :
Tencerede margarin eritilir ve kuşbaşı doğranmış tavuk etleri içine koyulur. Sonra doğranmış sivri biberler, tuz ve karabiber ilave edilip kavrulur. Biraz kavrulunca mantar eklenir. Ardından da soğan doğranıp koyulur. Kırmızıbiber ve köri ilave edildikten sonra karıştırılıp 5 dakika kapağı kapatılıp pişirilir. Sonra kaşar peyniri rendesi ve krema koyulup karıştırılır, kapağı kapatılıp biraz kaynatıldıktan sonra servise hazırdır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 16 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.