Ana Sayfa > Çorbalar > Karışık Sebze Çorbası

(Karışık Sebze Çorbası nasıl yapılır)

Karışık Sebze Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 kereviz
1 patates
1 havuç
1 kase bezelyey
kereviz yaprakları
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
tuz
kırmızı pul biber

Tarifi :
Bir tencerede yağ eritilir ve içinde un kavrulur. Sonra sırasıyla rendelenmiş kereviz, havuç, patates ilave edilir ve kavrulur. Bezelye ve kereviz yaprakları da eklenip karıştırılır, üzerlerine sıcak su koyulur. Kaynayınca tuz ve pul biber atılıp bir süre daha kaynatılıp servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 02 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.