Dökme Tatlı için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
sıvı yağ
Şerbet:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Tarifi : Yumurtalar çırpılır, içine yoğurt ilave edilip çırpmaya devam edilir. Sonra un ve kabartma tozu eklenir. Bir tutam tuz koyulur, karıştırılır. Elde edilen bu hamurdan kaşıkla alınır ve kızgın yağda kızartılır. Şerbet için su ve şeker kaynatılır, kaynayınca limon damlatılıp 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Kızaran hamurlar soğuk şerbete atılıp servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8