Ana Sayfa > Tatlılar > Dökme Tatlı

(Dökme Tatlı nasıl yapılır)

Dökme Tatlı için kullanılan malzemeler :
3 yumurta
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
sıvı yağ

Şerbet:
3 su bardağı şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Tarifi :
Yumurtalar çırpılır, içine yoğurt ilave edilip çırpmaya devam edilir. Sonra un ve kabartma tozu eklenir. Bir tutam tuz koyulur, karıştırılır. Elde edilen bu hamurdan kaşıkla alınır ve kızgın yağda kızartılır. Şerbet için su ve şeker kaynatılır, kaynayınca limon damlatılıp 5 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır. Kızaran hamurlar soğuk şerbete atılıp servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.