Ana Sayfa > Çorbalar > Pirinçli Sebze Çorbası

(Pirinçli Sebze Çorbası nasıl yapılır)

Pirinçli Sebze Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 havuç
2 pırasa
2 patates
1/2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı et suyu veya su
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı doğranmış dereotu
karabiber
tuz

Tarifi :
Tencerede yağ eritilir, içine küçük küçük doğranmış tüm sebzeler koyulur, karıştırılır. Salçası da ilave edilip 5 dakika kavrulur. Tuz ve karabiberi eklenir, üzerine su veya et suyu koyulup kaynayınca pirinç ilave edilir. Limon suyu ve dereotu karıştırılıp sebzeler pişince çorbaya ilave edilip 5 dakika kaynattıktan sonra servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 12 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.