Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Taze Fasülye

(Taze Fasülye nasıl yapılır)

Taze Fasülye için kullanılan malzemeler :
1 kg fasülye
2 domates
1 soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
karabiber


Tarifi :
Fasülyelerin başları kesilip temizlendikten sonra yıkanır ve bir tencerede az miktarda suyla alt üst edilerek soldurulur. Sonra başka bir tencerenin dibine dilimlenmiş domatesler dizilir, üzerine soldurululmuş fasülyeler dizilir. Zeytinyağı, tuz, karabiber ilave edilir. En üst kısma da halka doğranmış soğanlar dizilir. Üzerine pek çıkmayacak kadar su koyulup pişmeye bırakılır. Piştikten sonra bir servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.