Ana Sayfa > Tatlılar > Bisküvili Muhallebi

(Bisküvili Muhallebi nasıl yapılır)

Bisküvili Muhallebi için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket bisküvi
2 çorba kaşığı toz şeker
1 muz
1 elma
1 çay bardağı ceviz içi / fındık içi
1 paket vanilya

Tarifi :
Elma rendelenip 2 çorba kaşığı şekerle pişirilir. Sonra ocaktan alınıp içine muz, bisküvi ve ceviz içi koyulup karıştırılır. Bir tencerede süt ve pirinç unu karıştırılıp pişirilir. Sonra şekeri ilave edilip kaynayınca da vanilya koyulup ocaktan alınır. Servis kaplarının altına bisküvili karışımdan birer tutam koyulur ve üzerine de muhallebi dökülüp soğuduktan sonra servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 16 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.