Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Kuru Domatesli Makarna

(Kuru Domatesli Makarna nasıl yapılır)

Kuru Domatesli Makarna için kullanılan malzemeler :
1 paket penne makarna (veya herhangi bir cins olabilir)
10 adet kurutulmuş domates
2 adet yeşil taze soğan
1 çay kaşığı kuru fesleğen veya 1 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen
4 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar peyniri
3 diş sarımsak (dövülmüş)
5 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı domates salçası

Tarifi :
Kurutulmuş domatesleri 1 saat sıcak suda bekletin. Tencerede 4 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Dövülmüş sarımsak ve kurutulmuş domatesi kızdırdığınız bu yağda 2 dakika kadar soteleyin. Yeşil soğanı domates salçasını, fesleğen, karabiber ve tuzu ekleyin.tekrar 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı makarnanın haşlama suyundan ilave edip, orta ısılı ateşte 10 dakika kadar sosu pişirin. Öte yandan büyük bir tencereye 8-10 bardak su doldurun. İçine tuz koyup kaynatın. Kaynayan suya makarnaları atıp 8-10 dakika haşladıktan sonra süzün. Hazırladığınız sosu makarna tenceresine dökün. Kısık ateşte, sos makarnaya iyice karışana kadar (1 dakika kadar) karıştırıp, üzerine rende peyniri serpiştirip sıcak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 16 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.