Ana Sayfa > Tatlılar > Bahçe Ayva Tatlısı

(Bahçe Ayva Tatlısı nasıl yapılır)

Bahçe Ayva Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2 adet Ekmek ayvası
350 gr. Toz şeker
4 bardak su, 2 gr.
Vişne şurubu
100 gr. Kaymak
25 gr. çekilmiş Yeşil fıstık
2 adet Karanfil

Tarifi :
Ayvalar soyulup, ortadan ikiye bölünür. Bir tencerede biraz su içine yarım limon suyu sıkılarak ayvalar içine atılır (kararmaması için).Ayvalar tepsiye dizilir. Su şeker, vişne şurubu, karanfil ilave edilir. Hafif kaynadıktan sonra, ayvaların ortasına rende elma konup fırına verilir. Soğuduktan sonra kaymak ve yeşil fıstık ile servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.