Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Ispanaklı Tavuklu Makarna

(Ispanaklı Tavuklu Makarna nasıl yapılır)

Ispanaklı Tavuklu Makarna için kullanılan malzemeler :
1 paket makarna
1/2 kg ıspanak
1 tavuk göğsü
4 ader taze soğan
3 diş sarımsak
2 sivri biber
4 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı mısır
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı krema

Tarifi :
Bir tencere kaynamış su içine makarnalar boşaltılır, biraz tuz ve zeytinyağı ilavesiyle haşlanır. Bir tencerede 2 yemek kaşığı margarin eritilir, kuşbaşı doğranmış tavuk eti
kavrulur. İçine ince doğranmış ıspanaklar eklenir. Tuz, karabiber ve ince doğranmış
sarımsaklar koyulur. Bu harcın yarısı derin bir kabın tabanına yerleştirilir. Tencerede
kalan kısma doğranmış sivri biberler ve taze soğanlar eklenir. Mısır koyulup karıştırılır.
İçine krema ve süt koyup bir miktar pişirilir. Haşlanmış makarnalar 2 yemek kaşığı
margarinle biraz çevrilir ve ıspanaklı harcın içine eklenir. Bu karışım tabanında ıspanaklı
tavuk olan kabın içine dökülüp sıkıştırılır ve ters çevrilip servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.