Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Bal Kabağı Böreği

(Bal Kabağı Böreği nasıl yapılır)

Bal Kabağı Böreği için kullanılan malzemeler :
1/2 kg un
1 kg bal kabağı
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tuz
2 yumurta
sıvıyağ

Tarifi :
Un, yumurta, tuz, biraz sıvıyağ ve su ile bir hamur yoğrulur. Hamur yaklaşık yarım saat dinlendirilir. Bu arada kabaklar rendelenir, üzerine şeker dökülüp karıştırılır. Hamurdan küçük bezeler alınıp unla ince olarak açılır. Açılan hamurun üzerine biraz yağ gezdirilir ve bir tarafı katlanıp katlanan kısma rendelenip şekerlenmiş bal kabağ koyulur. Sonra bu rulo gibi sarılıp kıvrılır. Her bir beze aynı şekilde yapılıp tepsiye birbirinin üzerine kol böreği şeklinde sarılır. Tepsi dolunca üzerine yağ sürülüp fırına verilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 17 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.