Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz

(Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz için kullanılan malzemeler :
1,5 kg ayva (yuvarlak dilimlenmiş)
1,5 kg kereviz (parmak şeklinde)
500 gr havuç (ince doğranmış)
300 gr fasülye (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı un (ayrıca unlu su için 1 kaşık)
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
tuz
su

Tarifi :
Derin bir tencerede, 2 litre kadar su, un, tuz ve 2 kaşık limon suyu karıştırılır. Ayvalar soyulmadan, 2 santim kalınlığında dilimlenir, ortaları ince bir bıçakla temizlenip limonlu suya bırakılır. Aynı şekilde havuç, kereviz ve fasülyeler de soyulup, yukarıda belirtildiği gibi doğranır. Tenceredeki suda bekletilir, pişirilmeden önce süzülür.

Pişirilecek tencerenin dibine tüm sebzeler ve ayvalar düzgün şekilde dizilir. Üzerine zeytinyağı, şeker, suda ezilmiş 2 kaşık un, tuz ve kalan limon suyu gezdirilir. Üzerine çıkacak kadar su eklenir, üzeri yağlı kağıtla veya tabakla kapatılır. Tencere kapağı kapalı olarak, önce harlı ateşte 5 dakika kadar, daha sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Ayvalar altta, sebzeler üstte olmak üzere servis tabağına alınır. Soğuyunca dereotu veya taze nane ile süslenir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 20 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.