Ana Sayfa > Tatlılar > Künefe

(Künefe nasıl yapılır)

Künefe için kullanılan malzemeler :
500 gr. tel kadayıf
250 gr. tuzsuz dil peyniri
1 paket tereyağı
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

Tarifi :
Kadayıfı genişçe bir tepsiye koyun. Erittiğiniz tereyağını altüst ederek yağın her yere eşit miktarda yayılmasını sağlayın. Kadayıfın yarısını tepsiye alıp üzerine rendelediğiniz ya da küçük küçük doğradığınız dil penirlerini koyun. Kalan kadayıfı da üzerine yayın. Kadayıfları bastırarak yerleştirin. Orta hararetli fırında altı ve üstü pembeleşinceye kadar kızartın. Şerbeti hazırlamak için şekeri suya ilave edip bir iki taşım kaynatın. Şerbeti kadayıfın üzerine dökerek iyice ıslanıp içine çekmesini bekleyin. Sıcakken servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.