Ana Sayfa > Tatlılar > Ayva Tatlısı

(Ayva Tatlısı nasıl yapılır)

Ayva Tatlısı için kullanılan malzemeler :
3 adet ayva
1 adet elma
1 su bardağı şeker
3 adet karanfil
yarım limon suyu
2 su bardağı su

süslemek için:
1 çorba kaşığı ceviz
kaymak

Tarifi :
Ayvaları soyup çekirdeklerini ayıklayın. Tencereye 1 su bardağı suyla birlikte ayıklanmış ayvaları ve çekirdeklerini koyup ayvaları 45 dk. kadar kaynatın. Elmaları rendeleyip kalan suya ekleyip 2 dk. kadar kaynatın. Bir bardak suyu tencereye ekleyip kaynatmaya devam edin. İyice haşlana ve rengini bırakan ayvaları alıp ortalarına kaymak koyup üzerlerine ceviz serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.