Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Fırında Mantı

(Fırında Mantı nasıl yapılır)

Fırında Mantı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı süt
bir tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un

içi için:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
karabiber

üzeri için:
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı nane ve kırmızıbiber

Tarifi :
Hamuru hazırlamak için sütü bir kaseye koyun üzerine unu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru 10 dk. kadar bekletin. Bir tavada soğanla kıymayı kavurup baharatları ilave edin. Hamuru büyük bir dikdörtgen şeklinde açın. Hamurun kare şeklinde kesip oralarına hazırladığınız içten koyup hamurları kapatın. Fırın tepsisini yağlayın ve mantıları dizin. Mantıları fırında 200 derecede ısıda 20 dakika süreyle pişmeye bırakın. Fırından çıkarttığınız mantıların üzerine et suyunu döküp fırında 3 dk. kadar pişirin.

Sarımsaklı yoğurdu,naneyi ve kırmızıbiberi tereyağında yakıp mantının üzerine dökerek
servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Salatayı erken yapmanız gerekirse, bozulmaması için üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın. Sofraya alırken sosunu ilave edin.