Ana Sayfa > Turşular > Lahana Turşusu

(Lahana Turşusu nasıl yapılır)

Lahana Turşusu için kullanılan malzemeler :
1 orta büyüklükte lahana
1 baş sarımsak
2- 3 adet acı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı şeker
1 avuç nohut
1 kahve kaşığı bira mayası
Tuz (5 bardak suya 1 dolu çorba kaşığı)

Tarifi :
Lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim kesilir. Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.

5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su hazırlanır. Şeker ve bira mayası konup, eritilir. Lahananın üzerini geçecek şekilde doldurulur.

Her gün 1- 2 kere karıştırılıp suyu savrularak havalandırılır. (Fena kokmaması ve suyun parlak olması için)

15- 20 gün içinde turşu olur.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 20

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.