Ana Sayfa > Çorbalar > Pirinçli Kuru Fasülye Çorbası

(Pirinçli Kuru Fasülye Çorbası nasıl yapılır)

Pirinçli Kuru Fasülye Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 fincan dolusu kuru fasulye
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 fincan doğranmış domates
1 adet tatlı kırmızıbiber
yarım fincan pirinç
8 fincan su
yarım fincan sebze suyu
1 tatlı kaşığı ucu kekik
tuz

Tarifi :
Kuru fasülyeyi geceden ıslatın. Bir tencereye doğranmış soğan, dövülmüş sarımsak ve kekik koyup tencerenin kapağını kapatın. Bir saat kadar kaynamaya bırakın. Başka bir kapta domatesleri, pirinci ve sebze suyunu kaynatın. Bu karşımı fasulyeye ilave edin. Baharatları da ekleyip 30 dk. kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 28 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.