Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Haşlama Pilav

(Haşlama Pilav nasıl yapılır)

Haşlama Pilav için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Tencerye su, tuz, limon suyu ve yağ koyulup kaynatılır. Kaynayınca pirinçler içine atılır ve 25 dakika haşlanır. Haşlanınca süzülüp servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.