Ana Sayfa > Tatlılar > Pekmez Peltesi

(Pekmez Peltesi nasıl yapılır)

Pekmez Peltesi için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı un
1/2 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
1 çay bardağı ceviz

Tarifi :
Un, pekmez ve su bir tencerede iyice karıştırılır. Sonra ocakta karıştırarak pişirilir. Karışım iyice katılaşınca ocaktan alınır. İsteğe göre toplar yapılarak veya servis tabağına yayılarak üzerine ceviz serpilir ve servis yapıllır.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.