Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Tepsi Köftesi

(Tepsi Köftesi nasıl yapılır)

Tepsi Köftesi için kullanılan malzemeler :
1/2 kg dana kıyma
3 domates
1 soğan
2 demet maydanoz
4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
2 dilim ekmek
1 yumurta akı
2 tatlı kaşığı kekik
karabiber
tuz

Tarifi :
Tavaya sirke, sarımsak ve şeker koyulup karıştırılır. Bu karışım biraz kaynayınca yarısı bir karıştırma kabına alınır. Kalan kısmının üzerine maydanozlar ince kıyılıp koyulur. Zeytinyağı, tuz ve karabiber eklnip karıştırılır. Maydanozlar yumuşayınca ocaktan alınır. Soğanın ve ekmeklerin yarısı bunun içine rendelenip karıştırılır. Karıştırma kabına ayrılan sarımsaklı karışımın içine kıyma, kaşar rendesinin yarısı, kalan ekmek ve soğan, yumurta akı, tuz, karabiber, kekik koyulup karıştırılır. Hazırlanan bu harç ikiye ayrılır. Yarısı bir fırın kabının tabanına yerleştirilir, üzerine de maydanozlu karışımdan koyulur ve üstü ayrılan kıyma ile kapatılır. Üzerine doğranmış domatesler yayılıp kaşar serpilir. 190 derecede 40 dakika pişirilip servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.