Ana Sayfa > Tatlılar > Babanne Tatlısı

(Babanne Tatlısı nasıl yapılır)

Babanne Tatlısı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı bayat ekmek
2 su bardağı un
3 yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker
1 çay baradağı fındık
1 su bardağı sıvı yağ
limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı şeker
1/2 limon suyu

Tarifi :
Un, ufalanmış bayat ekmek, kabartma tozu, irmik ve şeker karıştırılır. İçine sıvı yağ koyulur, yumurtalar kırılır. Fındık içi ve limon kabuğu rendesi ilave edilip karıştırılır. Karışım fırın kabına dökülüp sıkıştırılır. 190 derecelik fırında pişirilir. Piştikten sonra şerbet soğuk olacak şekilde üzerine dökülüp servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.