Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Havuçlu Pilav

(Havuçlu Pilav nasıl yapılır)

Havuçlu Pilav için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 soğan
4 havuç
2 diş sarımsak
maydanoz
sıvı yağ
su
tuz

Tarifi :
Tencereye biraz yağ koyulur ve rendelenmiş soğanlar kavrulur. Doğranmış havuçlar da ilave edilip kavrulması sağlanır. Tuzu atılır ve yıkanmış pirinçler eklenip karıştırılır. Üzerine çıkacak kadar su koyulur ve 10 dakika pişirilir. Pirinçler piştikten sonra haşlanmış nohut ve rendelenmiş sarımsaklar ilave edilip karıştırılır, 10 dakika daha pişirlir. Sonra altı kapatılır, üzerine ince kıyılmış maydanoz koyulup kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.