Ana Sayfa > Çorbalar > Dört Mevsim Çorbası

(Dört Mevsim Çorbası nasıl yapılır)

Dört Mevsim Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 çorba kaşığı tereyağı
250 g kıyma
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı buğday
1 havuç
1 kabak
1 soğan
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yoğurt
et suyu
kırmızı biber
karabiber
tuz
kuru nane
1/2 limon suyu

Tarifi :
Kıyma, yarım soğanın rendesi, tuz ve karabiber yoğrulur. Bu karışımdan küçük köfteler yuvarlanır. Tencereye tereyağı koyulur ve kalan soğan doğranıp bu yağda sotelenir. İçine çok küçük küpler halinde doğranmış havuç ve kabak ilave edilir. Bir miktar sotelendikten sonra et suyu koyulur. İçine haşlanmış nohut ve buğday da ilave edilip kaynamaya bırakılır. Hazırlanan köfteler tavada biraz yağda kızartılır. Kaynamakta olan çorbaya ilave edilip karıştırılır. Yoğur, un ve limon suyu bir kapta çırpılır ve kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir. Bir miktar kaynadıktan sonra ocaktan alınır ve yağ eritilip kırmızı biber ve kuru nane yakılarak çorbanın üzerine dökülüp servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 06 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.