Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kakaolu Ay Çöreği

(Kakaolu Ay Çöreği nasıl yapılır)

Kakaolu Ay Çöreği için kullanılan malzemeler :
250 g margarin
1.5 su bardağı pudra şekeri
42 g (1 paket) yaş maya
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı ceviz içi
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı kakao
1 elma
1/2 su bardağı pudra şekeri
tarçın
1/4 pandispanya (isteğe göre olmayadabilir)
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı



Tarifi :
Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle 1.5 su bardağı pudra şekeri mıncıklanır. Ayrı bir kapta süt ve maya karıştırılır. Sonra bu maya margarinle karıştırılmış pudra şekerinin içine ilave edilir. Sonra yumuşak bir hamur olacak şekilde un koyulur. Ceviz, parçalanmış pandispanya, üzüm, kakao, 1/2 su bardağı pudra şekeri, tarçın ve elma rendesi karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ince olarak açılır. İçine kakaolu harçtan koyulup sıkıca sarılır. Ortası yüksek olacak şekilde kenarlara doğru daha çok bastırılarak şekil verilir. Ay şeklinde kıvrılıp yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 06 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.