Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Havuçlu Bulgur Pilavı

(Havuçlu Bulgur Pilavı nasıl yapılır)

Havuçlu Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 soğan
1 kase bulgur
2 havuç
2 diş sarımsak
sıvı yağ
tuz
karabiber


Tarifi :
Tencereye biraz yağ koyulu sarımsaklar içine atılır. Sonra doğranan soğan kavrulur. Rendelenmiş havuçlar da ilave edilip karıştırılır. Ardından da bulgur koyulup biraz kavrulur. Tuz ve karabiber serpilip karıştırılır ve üzerini örtecek kadar sıcak su koyulup kısık ateşte kapağı kapatılarak pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 14 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.