Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ev Bisküvisi

(Ev Bisküvisi nasıl yapılır)

Ev Bisküvisi için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı margarin
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
3 çorba kaşığı dövülmüş fındık

Tarifi :
Unu, yağı , şekeri, yoğurdu, kabartma tozunu ve yumurta sarısını koyup hamur haline getirin. Hamuru 20 dk. beklettikten sonra un serpilmiş tezgahta açın. Hamurları bardak ağzıyla ya da kalıp yardımıyla keserek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta akını sürüp fındık serpin. Fırında 15 dk. kadar pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 25 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.